מתנה לאבל בהבלעה

שאלה:

אבל תוך יב"ח שאין נותנים מתנה מהו עם הוצאת חתונה האם מותר ליתן או אם מותר ליתן בהבלעה כשיש לו מעות שאחר עשהו לאבל שליח ליתן מתנה אם מותר להוסיף על הסכום

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה מקום למה שאתה מחשיב הבלעה, האיסור הוא משום דרישת שלום, ומה מועיל שאתה מצרף את זה לאותה מעטפה של חברך…

לגבי הוצאות חתונה נראה שכאן כבר לא מדובר במתנה בעלמא, אלא בתמיכה בנזקקים, ויש בזה גם מצוה של הכנסת כלה, זוג שנישא במצב של היום זקוק לתמיכה וזו צדקה הגונה, וצדקה מותר לתת גם בשנת אבל.

בשורות טובות ושירבו שמחות!