דברי תורה בעיתון / גזיזת ציפורניים הסדר ומתי

שאלה:

שלום וברכה, ותודה רבה על האתר הנפלא שמזכה את הרבים, המשיכו בפועלכם המבורך וישלם ה' שכרכם!
יש לי כמה שאלות אשמח אם תשיבו על כולם.
א. האם מותר להכניס לשירותים עיתונים אשר יש בהם דברי תורה?
ב. האם מותר להניח על הרצפה עיתונים עם דברי תורה?
ג. כיצד יש לנהוג במידה ומגיעים לשירותים ציבוריים ונכנסים עם התיק ובתוך התיק יש ספרי קודש, האם מותר להכניס את התיק? בד"כ איני רוצה להשאירו בחוץ כדי שלא ייגנב.
ד. כשמניחים ספרי קודש על שולחן מה הסדר להניחם? (לדו' – סידור, תנ"ך, ספר הלכה, גמרא, ספר מחשבה תורני)
ה. באיזה סדר יש לקצוץ את ציפורני הרגליים והידיים ומתי ?
תודה רבה ויישר כוח!!

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין להכניס עיתון כזה לשירותים ויש להמנע מלהניחו על הריצפה.
  2. אם ספרי הקודש מונחים בתוך שני כיסויים, שקית בתוך התיק וכדומה – מותר להכנס כך לשירותים.
  3. עיקר ההקפדה היא שהתורה תהיה למעלה ותחתיה הנביאים, ורק למטה יותר שאר ספרי הקודש. בין שאר ספרי הקודש לא נהגו כל כך להקפיד.
  4. גוזזים בדילוג, כאשר ביד שמאל מתחיל בקמיצה ובימין באצבע. על פי סוד יש לגזוז את ציפורני הידים בערב שבת, וכיון שנהגו שלא לגוז את ציפורני הידים והרגלים באותו יום, ועפ"ז כתב המשנה ברורה בסי' רס ס"ק ו לגזוז את ציפורני הרגלים ביום ה' או בסתם יום אחר.