לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילה קצרה או לאחר השקיעה?

שאלה:

בס"ד
כאשר יש מניין מצומצם של עשרה ויש חשש שלא יענו כל התשעה על ברכותיו של הש"צ, האם עדיף לא לעשות חזרה ויתחיל הש"צ בקול רם עד הקדושה או בכל זאת ולהתפלל עם חזרת הש"צ? וכן האם יש הבדל בזה בין שחרית למנחה?

כאשר מתפללים מנחה בסמוך לשקיעה וחזרת הש"צ תאמר אחרי השקיעה, האם יש לש"צ לומר התפילה בקול עד אמירת הקדושה ולא לומר חזרה או שבכל זאת להתפלל לחש ולומר חזרה אחרי השקיעה?

בכל אלה האם יש חילוק בין אשכנזים לספרדים?

תשובה:

שלום וברכה

א. יתפלל חזרת הש"ץ ויכוין שאם לא יענו לברכותיו תהיה תפלת נדבה.

ב. גם אם החזרה תהיה אחרי השקיעה יש להתפלל תפילה ארוכה.

מקורות:

ר’ במשנה ברורה סי’ קכ”ד סק”ז. בקובץ מבקשי תורה קס”ו אות ע”א הובא מהגרש”ז אוירבך זצ”ל שאפילו בזמן שחזרת הש”ץ תהיה לאחר השקיעה יש להעדיף תפילה עם חזרת הש”ץ מאשר מנחה קצרה. וכן הובא בספר דינים והנהגות של החזו”א פח,ג שלא היה נח לו במקומות שהיו מתפללים מנחה בלא חזרת הש”ץ.