שאלות על פורים

שאלה:

בס"ד
פורים שמח ומבדח
כמה שאלות ברשותכם.
1. האם מצוות הפורים כמו קריאת מגילה , מתנות לאביונים , משלוח מנות זו חובה ? או שמי שעושה זאת זכה במצוה ומי שלא שמע מגילה לא עבר שום עבירה ?
2. האם מותר לעשות כל מלאכה ביום הפורים (חמישי שישי) . כמו כיבוס , בישול , גיהוץ , נקיון הבית , וכדומה ?
3. האם אומרים הלל בפורים ?
4. מה הסכום שצריך לתת לכל אביון ( נכוו להיום) ?

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

1. מצוות הפורים: קריאת המגילה, מתנות לאביונים, משלוח מנות, וסעודת פורים. זה חובה.

2. מלאכות אלו אפשר לעשות בפורים. עבודה רגילה אסור לעשות ומי שעושה אינו רואה סימן ברכה בכסף שהרוויח. (אבל מי שעושה פורים ביום חמישי – י"ד, יכול לעשות מלאכה ביום שישי).

3. לא אומרים הלל בפורים.

4. כ20 ש"ח ולדעת הגרי"ש אלישיב יש להשתדל לתת 50 ש"ח שזה מתנה חשובה.