מתי אשה נקלטת להריון?

שאלה:

שלום רב, האם אישה יכולה להקלט להריון רק ביום של הטבילה במקוה וכמה ימים לאחר מכן או כל זמן שהיא טהורה?

תשובה:

שלום וברכה

אשה יכולה להקלט להריון רק ביום הביוץ [כשהביצית מבשילה בחצוצרה ומוכנה למפגש עם הזרע וממילא המעבר לרחם], שזה בין 12-16 יום לפני המחזור, ממילא זה יוצא סביב הטבילה. כמובן אשה שאסור לה להכנס להריון לא תסמוך על כך ותיקח אמצעי מניעה ככל שנדרש על פי הנחיות רופא ורב, לפעמים יכול להתרחש ביוץ בימים אחרים מחמת איזה שהוא שיבוש הורמונלי וכו'. משך הביוץ הוא כ30 שעות, אבל גם קיום יחסים מוקדם יתר עלול להשפיע עד שלושה ימים לפני הביוץ.