כמה דינים באיסור לא ילבש

שאלה:

בס"ד
האם בלבישת מכנסי פיג'מה לאשה, יש איסור 'לא ילבש'? ומה הדין בבגד כגון מעיל פליז שמשתמשים בו גם בעיקר גברים אך גם נשים, האם מותר לאשה בתוך הבית ללבוש את הפליז של בעלה?
ובכלל האם בדין 'לא ילבש' יש חילוק בין הבית לרשות הרבים?

תשובה:

שלום רב,

א. אין הבדל אם הלבישה היא רק בית ולא ברשות הרבים או לבישה גם ברשות הרבים. אמנם מדברי הב"ח (יו"ד סי' קפב) נראה שאין איסור לא ילבש אלא בבגדים שאישה נוהגת להתנאות בהן, והם נועדו לנוי וקישוט, ולכן הוסיף, שאם הלבישה אינה כדי להראות כאישה, אלא משום צער זה מותר. אולם ראה שם בש"ך שהניח את דבריו בצ"ע. וראה עוד בשו"ת דברי חיים יו"ד ח"ב סי' סב שהרחיב בזה לאסור בכה"ג. וכך גם בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ד סי' עה שהוכיח שאיסור לא ילבש שייך גם בדברים שאינם עשויים לנוי וכד'.

ב. לגבי לבישת מכנסי פיג'מה באישה, אין בזה איסור, ויש שכך אכן לובשות.

ג.  אם הבגד נועד גם לגברים וגם לנשים ודאי שאין בזה איסור לא ילבש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ומה הדין ביחס לנערות מבוגרות? שמעתי שישנן ההולכות כך בתוך ביתם. הייתכן שכך נוהגות בתוך הציבור היראים [בציבור החרדי]? זה מותר?