משלוח מנות בשנת אבל

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול בקשר למשלוח מנות.
יש לי חברה בשנת אבל. כל שנה הייתי נותנת לה משלוח מנות. השנה אסור לי לתת לה? דווקא השנה הרגשתי יותר מתמיד צורך לשלוח לה לנחם אותה. ואם אסור, אולי אפשר משהו אחר לתת לה במקום משלוח מנות? נגיד משהו שלא ניתן לאכילה? תודה רבה מראש על התשובה!

תשובה:

שלום וברכה

הסיבה שלא נותנים לאבל היא משום שעצם הדרישת שלום הזו אסורה, ממילא אין הבדל בין מאכל לכל מתנה אחרת שלא נותנים בשנת אבל. חברות אמיתית לא צריכה לבוא לידי ביטוי בשוקולד, אולי תבקרי אותה ביום הפורים ביקור אישי, ותשתו קפה יחד.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1