לשמח יהודי בודד בפורים

שאלה:

אם אדם הוא בודד וסגור בבית איך יכול לצאת מצווה חשובה של קריאת מגילה

תשובה:

שלום וברכה

יש לעשות הכל כדי לשמח יהודי זה שיצא מהבית לשמוח עם כל עם ישראל בבית הכנסת! זו מהות היום, ותכלית הקיום של משלוח מנות איש לרעהו!

בכל מקרה ניתן להביא מגילה כשרה על קלף הביתה ולקרוא שם, רק צריך לדעת לקרוא יש הרבה מילים שהניקוד שלהם במגילה אינו מובן מאליו והשינוי בהם משנה את המשמעות ופוסל את הקריאה.