משלוח מנות לאחים

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב,
האם לשיטת השולחן ערוך יוצאים לכתחילה ידי חובה בנתינת משלוח מנות לאחים?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל סיבה שלא יועיל באופן זה, אלא שיש לזכור שראוי שהמשלוח מנות יהיה שייך לשלוח, בודאי באופן זה שהם כולם סמוכים על שולחן ההורים, ובלי שהדבר יהיה שייך לנותן הוא בעצם לא נתן משהו ששייך לו יותר מאשר לאחיו, לכן יבקשו מהאבא להקנות את המשלוח לנותן, ואז יוכל לשולחו לאחיו. ראה שו"ת קנין תורה ח"א סי' קלב.

פורים שמח.