יחוד ונגיעה בין אב לבתו שנולדה לו מהנכרית ואח"כ התגיירה

שאלה:

שלום וברכה,
האם לאבא יהודי יד לו איזה שהן הגבלות עם בת שלו שעברה גיור עם אמא (אשת האבא) בקטנותה? כמו יחוד, נגיעות …
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין איסור נגיעה או ייחוד בין האב לבתו למרות שעפ"י הלכה אין להם יחס שהרי גר נחשב כקטן שנולד. והתורה הפקיעה את היחס לאב שבא על הנכרית. אולם לגבי איסור ייחוד או נגיעה החשש הוא שיבוא עליה ואין חשש כזה בין אב לבת כפי שרואים בסי' כא. וכך כתב בשו”ת אגרות משה (אבהע”ז ח”ד סי’ סד) לגבי ייחוד של גר אמו ואחותו. וכך גם לגבי נגיעה שאין חשש שהנגיעה תהיה נגיעה של חיבה וראה שם בסי' כא.