הטיל מי רגלים שלא בשירותים – אם חייב ליטול ידים

שאלה:

1. מה הדין במידה והתפניתי ויוצא לי טיפות לאחר שכבר נטלתי ידיים או שאני במצב של ספק אם יוצא לי טיפות.
האם מותר לי להתפלל או לברך או ללמוד תורה ?
2. מה הדין של אדם שהתפנה בחוץ ולא נגע במקומות המכוסים האם חייב בנטילת/שטיפת ידיים ?
3. אדם שעם טיטול האם חייב ע"פ דין ליטול ידיו או לשטוף ידיו לאחר שהטיל מים ?
4. האם מותר ליטול ידיים לאוכל עם כלי של נטילת ידיים של שחרית ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

אדם שהטיל מי רגלים שלא בשירותים ולא נגע במקומות מכוסים, מעיקר הדין אינו צריך ליטול ידיו ורק אם הוא עומד להתפלל שמונה עשרה יטול משום היכון לקראת אלוקיך ישראל. ראה שו"ע סי' ז סע'י ב, ובשו"ע הרב שם סעי' ב. אם זה היה בשירותים יש ליטול מחמת הרוח הרעה השורה שם.

אין בעיה ליטול ידים לסעודה בספל זה.