האם קיים איסור ריבית בקרן פנסיה ובקרן השתלמות

שאלה:

האם אדם שלא מעביר את הפנסיה שלו ואת קרן השתלמות למסלול הלכתי עובר על איסור דאוריתא??

תשובה:

שלום וברכה,

הגאון הרב שפרן מעיד בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל ששלל את האיסור להצטרף לקרן השתלמות ולקרן פנסיה, גם שאינה במסלול הלכה. ולכן כל שלא הוקם קרן השתלמות במסלול הלכה שמצטרף למניות ומציע ריביות אטרקטיביות , לא ניתן לאסור, ואין לנו לאסור ולהפסיד את ממונם של ישראל.

כמובן שאם קיים מסלול הלכה שמציע ריבית אטרקטיבית מן הראוי שיצטרפו אליו. אך ודאי שמי שלא מצטרף למסלול הלכה לא נחשב שעובר באיסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה באורך מאמר נפלא של הגאון רבי מנדל שפרן שליט”א – קובץ הישר והטוב חלק יד.