לעבור על איסור יחוד כדי לנחם אבל

שאלה:

יש לי חבר לעבודה שביום ראשון הוא קם משבעה על אמו
ואתמול בערב הוא אצלי בביתי כדי לדבר ולשפוך את שעל ליבו אני כמובן הכנסתי אותו
השאלה האם זה פסול או שמא עשיתי טעות?
אשמח לתשובה מהירה

תשובה:

שלום וברכה

אכן דילמה לא נעימה, אבל בהלכה יש לנו כלל שהמטרה אינה מקדשת את האמצעים, כלומר אם אור לאשה להתייחד עם גבר בבית לבד, אין שום דבר שיתיר את זה מלבד פיקוח נפש – סכנת נפשות! לא לשפוך את הלב ולא שום דבר אחר. אפשר לבוא לנחם אותו בביתו כשיש שם עוד אנשים, אבל לא לעבור על איסור יחוד. כמו כן בכלל יש להזהר מקירבה יתירה בין גברים לנשים בעבודה זה רק מביא הרבה מאוד מכשולות. קשר בין גבר לאשה בעבודה הוא רק נימוס מכבד ונעים ולא יותר.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.