תחפושת – הוצאה בשבת

שאלה:

האם מותר לצאת בשבת ברשות הרבים עם תחפושת של פורים

תשובה:

שלום וברכה

יש להבדיל בענין זה בין בגד מצחיק שאדם לובש במקום הבגד שלו, כמו מכנסיים מצחיקות שהוא לובש, שודאי כרגע הם הבגד שלו ולא יבוא להוריד אותם באמצע הרחוב… לבין כובעים מצחיקים ושאר אביזרים שאינם ממש הבגד שלו והוא עשוי להוריד באמצע הרחוב, או שכלל לא נחשבים בגד וגם בלא שמוריד ברחוב יש בזה איסור טלטול, כמו מסיכה או אקדח פלסטיק וכו'. כמובן במקום שיש עירוב מותר, אלא אם כן זה מוקצה, כמו אקדח קפצונים או כלי שמיועד להשמעת רעש וכדומה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שא סעי' ז.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כאמור, תחפושת בדרך כלל אינן מוקצה, רק אקדחי קפצונים וכדומה או אקדח רעש זה מוקצה, או צבעים למיניהם, עיקר הנושא של השואל היה הוצאה מרשות לרשות במקום שאין עירוב.

  2. אפילו הכי זה ניכר שזה לכבוד פורים. בדומה לשינה בשבת ערב שבועות שאנחנו מתירים משום שאינו ניכר, אבל לא שיאמר בפיו שישן לצורך ליל שבועות. אפילו ששינה בשבת תענוג. עיין מאמר מרדכי למועדים ולימים פרק כא הלכה לח. ועיין משנ"ב סימן רצ ס"ק ד.