פרשת זכור דוקא בעשרה?

שאלה:

האם יחיד יכול להוציא ספר תורה מההיכל לקרות בו עבור אישתו וכו? או חייב עשרה גברים בעת הוצאת ספר תורה

תשובה:

שלום וברכה

מעבר לשאלה של הוצאת ספר תורה לצורך יחיד יש שאלה משמעותית יותר, האם קריאת פרשת זכור היא דוקא בעשרה או גם ביחיד, ובענין זה נחלקו הפוסקים: הרא”ש בברכות פ”ז סי’ כ נראה שנוקט שצריך דוקא בעשרה, וראה תרומת הדשן סי’ קח בדעתו, ובשו”ע סי’ קמו סעי’ ב שנקט להלכה כדבריהם שצריך דוקא עשרה, אולם במנחת חינוך אות ב מפקפק בדיוק זה שבדעת הרא”ש, וראה משנה ברורה תרפה ס”ק טז ושער הציון שם בשיטות השונות בענין זה. וראה קרן אורה ברכות ג ע”א.

יום נעים.