מתנות לאביונים

שאלה:

שלום
מישהו ביקש ממני להעביר לגבאי הצדקה כסף למתנות לאביונים, האם מותר לי להביא מהכסף שלי עבורו והוא יחזיר לי בפורים את הכסף (אני פוגש אותו בפורים).
תודה

תשובה:

שלום וברכה

זה מותר באם תזכה לו את הכסף על ידי אחר, כלומר תאמר לגבאי שיגביה את הכסף עבור אותו פלוני ואז שיקח אותו עבור מתנות לאביונים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שתי שאלות
    א. האם התשובה שכתבתם נכונה גם למקרה של אמא ובן, כלומר בן שנסע לישיבה ורוצה לתת מתנות לאביונים לגבאי גם בעבור אמא שלו, האם יכול לתת מכספו או שגם צריך לזכות את זה.
    ב. האם אפשר לזכות לחבר עבור אמו ואז לקחת מהחבר ולתת לגבאי או שחייב לזכות על ידי הגבאי.
    תודה