תחיבת הציציות בחגורה צמודות יחד

שאלה:

מצוות ציצית..

כיום רבים נוהגים ללבוש ציצית קטן שהוא בגד של ארבע כנפות שניים קדימה שניים מאחורה וכמו שאני מפרש את הכתוב " וישלח יעקב מלאכים לפניו .. וגם לעשו אחיו שהוא באוחריים .. והשאלה האם יש בעיה עם זה שמקבצים את הגדילים לצדי הגוף ביחד לכיוון המותן ואין בזה בעיה כמו שמקבצים הציציות בקריאת שמע .. או שצריך בדווקא לארבע רוחות..

תשובה:

שלום וברכה

יש ענין שיהיו שנים לפניו ושנים לאחריו כדי שיהיה מסובב במצוות, כלשון השו"ע בסי' ח סעי' ד, אולם ראה בפסקי תשובות שם אות יב שהביא, שכאשר הזרוע מפרידה בין שני חלקי הבגד זה כבר נחשב מסובב במצוות, אף שהציציות עצמן משוכות ומונחות יחד באמצע ממש.

ערב טוב.