קריאת מגילה מקוצרת לילדים

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!

אני ועוד מישהו מתארגנים לעשות קריאת מגילה לילדים שרחוקים מאוד מהדת. אני לא מאמין שיחזיקו את כל קריאת המגילה.
שאלה ראשונה: האם יש הקלה בעניין זה בבחינת קריאת המגילה? לקרוא מקצתה או משהו כזה? ואם כן כיצד עלינו לעשות זאת? (מה לקרוא מה לברך ומתי)
שאלה שנייה: אם קראתי כבר את המגילה האם אני יכול לקרוא שוב ולהוציא ידי חובה?

תשובה:

שלום וברכה

אדם שקורא את המגילה והפסיד אפילו מילה אחת לא יצא ידי חובה. לכן יש לעשות הכל כדי שכל מי שהגיע כבר לגיל מצוות ישמע את המגילה כפי שצריך, בלי זה אין מצוה וכמובן אין לברך. לגבי ילדים קטנים יותר שאתם רותים לעשות להם אוירה של קריאת מגילה, אתם יכולים לעשות זאת, אבל בלי ברכות, ואתם תקראו אחר כך שוב בברכה. אבל אני אומר שוב, שלא יצא שכרכם בהפסדכם, אם יש ביניהם מישהו שאתם חושבים שהוא יותר רציני 8ויכול לקיים את המצוה, תגידו לו שיבוא איתכם לבית ה כנסת.

בהצלחה רבה, ראו פירות יפים בעמלכם!