פרוז ומוקף

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!

לגבי פורים וענייני פרוז ומוקף.
ראיתי שהכל תלוי איפה האדם היה בעלות השחר עכשיו כשאומרים עלות השחר הכוונה כשהוא היה בתחילת עלות השחר או בסופה מה זאת אומרת? ויש הרבה דברים שאיני מבין אם לדוגמא היה בנסיעתו מפרוז למוקף בשעות עלות השחר איך אני יודע על פי מה לקבוע? האם יש מאמר בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

עלות השחר זו נקודת זמן מסויימת, זה לא משך של זמן, כמו שהנץ החמה זה ברגע מסויים ושקיעת החמה היא ברגע מסויים, למשל עלות השחר בשבת הקרובה בירושלים יהיה בשעה 5:00 בדיוק. מאמר מקיף על כל הענין של פרוז בן יומו ומוקף בן יומו כתבתי כאן.