נכון למשפחה לבקש נהחה מישיבה וסמינר בטענה שעניים ולטייל בנופש למקומות שבעולם?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: בעלת הבית באה ושאלה כזה דבר גבי דמי שכר הלימוד מה שקוראים באנגלית TUITION דל בנים ובנות, שלמשפחות שפרנסה דחוקה להם ויש להם הרבה ילדים ומקבלים הנחה או תנאי מיוחד כדי לשלם וכו' שלפי עניות דעתה חושבת שלא נכון לצאת לטיולים וליהנות בנופש לארץ או מקומות אחרים איפה שדורש סכום משמעותי כדי שכל המשפחה ילכו, ולכן אם מבקשים תנאים אצל ישיבה וסמינר של בנים כאילו הדבר אסור לה לעשות, אולם באה לשאול כיון שרבים באותו מצב ממנה ואף על פי כן נושאים שנה אחר שנה לארץ וכו' אם נכון מה שעושה ולוחצת את כל בני הבית מליהנות?

לפע"ד לא משום שקשה התשלום שצריך להיות כעבד של בית הספר וללחוץ את כל הבני הבית בשביל זה, אולם לא נכון לבזבז יותר מידי ולא לשלם כראוי הישיבה וסמינר… מ"מ אשמח לשמוע חות דעת שליכם על זה, שלא רק היא שאלתה על זה אלא כבר אמרו כמה על זה ולכן דעת תורה מכם תמיד מצויין.

ברכה והצלחה

תשובה:

אם הפרנסה דחוקה נכון לבקש הנחה, ואם עדיין אפשר גם ליהנות ולעשות טוב לילדים זה חשוב מאוד. היום ילדים צריכים הרבה יותר ממה שהיה פעם, אם רוצים לשמור את הילדים מהרחוב צריך לתת להם הרגשה טובה בבית, ולא הרגשה של לחץ ועוני.

שיהיה תמיד שפע ברכה והצלחה