מלאכה המסתיימת מאליה בשבת

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום.
לגבי מלאכה המסתיימת מאליה בשבת. אני מתכוון לצבוע ביום שישי והצבע יתייבש במהלך השבת. האם הדבר מותר

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה. כל האיסור במלאכה הנגמרת מאליה בשבת הוא רק כאשר זה מלווה ברעש, ויש בזה אוושא מלתא, ראה שו"ע סי' רנב סעי' ג. מטעם זה התירו לתלות כביסה לפני שבת ולא חששו שיראה כאילו כיבסו בשבת, או לכך שזה מתייבש בשבת, ראה שו”ע סי’ שא סעי’ מה. אמנם ראה בס’ דינים והנהגות מהחזון איש פרק ט שהחזון איש היה דואג שיסירו את הכביסה לפני שבת, אבל אין בזה חיוב מדינא אלא הקפדה וחומרא של החזון איש לעצמו. וגם הוא החמיר בזה רק מחמת מראית העין שיראה שכיבסו בשבת, לא נראה שבצביעה שהיא מלאכה רבה קיים חשש זה. ופוק חזי מאי עמא דבר, כולנו משאירים תנורים ואור ומזגנים וכו'…