כונן שבת במערכת מיחשוב של בית החולים

שאלה:

אני עובד כטכנאי מחשבים בבית חולים, אחת לכמה זמן אני נדרש להיות כונן שבת למענה לטלפונים ופתרון בעיות, ובמקרים חריגים אף ליסוע לבית החולים כדי לפתור את התקלה. מן הסתם ישנן תקלות שהן לא פיקוח נפש. מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי חייב שתהיינה הנחיות ברורות בענין זה מרב בית החולים, מה מותר לעשות ומה אסור, אינני בקי בפרטים הטכניים, מה בדיוק אתם עושים, ברור שיש מערכת מיחשוב שהיא ממש פיקוח נפש, וברור שיש דברים שהם צרכי משרד בלבד, וזה אסור לתקן בשבת. תתייעץ באופן פרטני עם רב בית החולים, ודרוש ממנו שיגבה את פעילותך מול מנהליך.

בהצלחה רבה ושבת שלום.