התחתנו ברבנות וחזרו לחיות בחו"ל שם התגרשו רק אזרחית – מה לעשות?

שאלה:

כבוד הרב. בשנת ינואר 1984 התחתנתי בצילה נשואים אזרחיים ועליתי לארץ. באותה שנה בחודש נובמבר התחתנתי ברבנות בתל אביב. לאחר שנה בישראל חזרנו לחיות בצילה. לפני 4 שנים התגרשנו מהנישואים האזרחיים. גרושתי התחתנה שנית. הבעיה שאני בישראל עוד נחשב נשואי מה עלי לעשות..מקווה שתוכל לייעץ לי המון תודות מראש

תשובה:

שלום רב,

הבעיה המרכזית היא שגרושתך עדיין נחשבת אשתך לכל דבר מבחינה הלכתית! כלומר, היא אשת איש והיא התחתנה עם אחר! לכן חשוב מאד לסדר גט ביניכם כמה שיותר מהר. וכך גם אתה תוכל להחשב כגרוש כאן בארץ וגם היא לא תעבור על האיסור החמור של אשת איש.

הבעיה היא שבסנטיאגו לא מסדרים גיטין באופן קבוע. אלא רק פעם בכמה חודשים מגיע לשם רב לסדר גט. וגם הגיטין הללו לא תמיד מוכרים כגיטין טובים כאן בארץ. לכן הטוב ביותר אם תוכלו לסדר לכם גט בבונוס אירס. אם זה אפשרי תוכל לפנות לקהילה באמיא יקבעו לכם זמן לסידור גט. אם תרצה עזרה נוספת תוכל לפנות.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יכול להיות שהיא אסורה יכול להיות שלא, אם היא ממש שוגגת שלא יודעת שצריכה גט, יש אפשרות שתהיה מותרת לשני. אבל כרגע היא אשת איש וזה חמור הרבה יותר, לכן חייבם דבר ראשון לסדר גט.