לשנות מתנה מאחד לחברו

שאלה:

אם קניתי מתנה ספר קודש ורציתי לתת אותו למישהו ורשמתי עבורו ברכה, וכבר הנחתי לו בחדר (לאח שלי שהציע נישואים).
ואז נזכרתי שאני מעוניין לתת מתנה לאח שלי השני שיש לו יומולדת ולא הספקתי לקנות מתנה.
אני יכול לתת את הספר מתנה לאח שלי השני או שיש בזה בעיה?
אשמח לתשובה עוד הערב. תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

מחשבה בלב לא מחייבת לתת את המתנה, רק אם אמרת לאח שאתה תביא מחייב לתת לו מתנה, במקרה שלך שלא היה דיבור אלא מחשבה, הינך יכול להחליט להעביר את המתנה לאח אחר. כתיבת הקדשה גם לא מחייבת.

בהצלחה.