לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השתלמויות במד"א בשבת

שאלה:

מי שלומד קורס חושבים במד"א האם מותר לו לעבור השתלמויות בנושא בשבת האם מותר לו לנסוע לשם לצורך זה במונית לחזור במונית

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס! אין לחלל את השבת אפילו במעשה הכי קל לצורך הלימודים, רק פיקוח נפש עכשוי מידי, חולה במצב של סכנה המוטל על הריצפה, מתיר חילול שבת.

אני מופתע לגמרי מכך שהקורס מתנהל באופן זה, ואני מציע לך להגיש קובלנא חריפה להנהלת מד"א על כך שלא מתחשבים בשומרי השבת ואין לך יכולת להשתלם כראוי במלאכת קודש זו.

בשורות טובות.