האם מותר לפצות עבור איחור התשלום

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב.
אדם שמכר לחבירו מכונית בסך 5000 ש"ח וקיבל תמורתה צ'ק מזומן. לפני פריטת הצ'ק פונה הקונה למוכר ואומר לו שכנראה הצ'ק לא יכובד אך אם ימתין חודש נוסף הוא יוסיף לו עוד 500 ש"ח עבור ההמתנה. האם הדבר אסור משום ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אכן כן, תוספת תשלום עבור איחור התשלום אסור משום ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

כל אגר נטר – שכר עבור המתנה המעות – אסור כמבואר בשו"ע יו"ד סימן קסא סעיף א: כללא דרבית דכל שהוא אגר נטר, אסור, בין שהוא דרך מקח בין שהוא דרך הלואה, אלא שבדרך מקח אינו רק אבק רבית שהוא מדרבנן.