נגיעה במים לפני הנטילת ידים, האם פוסלת אותם?

שאלה:

נטלתי ידיים ולפני שנטלתי נגעתי במים כשהם זרמו לנטלה המים טמאים?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בנטילה של בוקר המים אכן נטמאים ולא ניתן ליטול בהם, לכן מי שרוצה לטבול ידים במים משום שאין לו כלי וסומך שלענין נטילה של בוקר זה מועיל להעביר את הטומאה, יצטרך שלושה ציבורי מים שונים, כמבואר בשו"ע סי' ד. אולם לגבי נטילת ידים לסעודה, נגיעה במים אינה פוסלת אותם, כמבואר במשנה ברורה סי' קס ס"ק נד.

ערב טוב