יחוד בבית שאינו נעול

שאלה:

האם מותר לגבר לישון אצל אשה בבית בשעה שהדלת אינה נעולה היינו שאין יחוד למרות שרק שניהם לבד בבית

תשובה:

שלום וברכה

יש לך טעות בסיסית, זה שהדלת אינה נעולה אינו גורם שאין איסור יחוד! כאשר מדובר בבית פרטי שאנשים לא נכנסים אליו בלי רשות גם אם הדלת אינה נעולה יש איסור גמור להתיחד שם. מלבד זאת גם באופנים שאין איסור יחוד שינה של גבר זר בבית אשה שאינה אשתו הוא פריצות גמורה.

ערב טוב ומבורך.