חזן בשבת ויש בחודש חמש שבתות, כמה יקבל

שאלה:

אני חזן ובעל קורא בשבתות, יש חודשים שיש 5 שבתות ולא 4 , האם צריך לקבל יותר או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

אם סוכם לשלם לפי שבתות – כו"כ לשבת – צריך לשלם על חמשה שבתות. ואם סוכם לשלם לפי חודש – כו"כ לחודש, לא צריך לשלם על השבת החמישית, דהיינו חודש שיש בו חמש שבתות משלמים כמו חודש שיש בו ארבע שבתות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שיב סעיף טו, גבי שכר בית והתעברה שנה, אם התנה לפי שנה הרי חודש השכירות בכלל, ואם אמר כו"כ לחודש צריך השוכר לשלם על חודש הנוסף.