השכרת מספר טלפון למחלל שבת

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים החשובים
רציתי לשאול אם יש לי מודעה בדף ראשון בגוגל שזה פרסומת לעסק שיש שם מספר טלפון שאני "משכיר" אותה לבעל עסק לחודש או לשנה רציתי לשאול בנוגע לשבת אם יש בעיה כי הטלפון שייך לי ואני משכיר אותה ויש בו הפניית שיחה לבעל עסק שיכול ליהיות שהוא מחלל שבת או מקבל שיחות בשבת דרך המספר טלפון הזה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא ברור שמדובר בבעל עסק שפועל בשבת, אין איסור בכך, וראה עוד כאן בהרחבה רבה בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה היא האם לפני שאני משכיר אותה לבעל עסק אני צריך לברר האם הוא מחלל שבת
    ועוד שאלה אם אני יודע שהבעל עסק מחלל שבת האם מותר לי להשכיר לו אותה? ואם לא האם יש פיתרון לכך?
    נ.ב. אני יבהיר שוב שהמספר שיש במודעה זה מספר בבעלותי שיש בו הפניית שיחה אוטומטי לטלפון של בעל העסק