שימוש במחבת שבישל בה גוי

שאלה:

שאלתי, אדם שנמצא בבית מלון בחו"ל ורוצה לטגן ביצה ע"ג מחבת גדולה של בית המלון המיועדת על פי (השף והאחראים במטבח במסל"ת) לטיגון ביצים וירקות בלבד. כרגע המחבת לא בת יומא.
האם מותר לו לטגן ביצה ע"ג המחבת הנ"ל?

תשובה:

שלום וברכה

משתי סיבות יש לאסור זאת: א. גם בחביתות וירקות יכול להיות הרבה בעיות, עם תבלינים וכו'. ב. המחבת הזו בלועה בבישולי עכו"ם, כמו כל מאכלות אסורות גם בישולי עכו"ם אוסרים את הכלים.

יום נעים.

מקורות:

עי’ שו”ע יו”ד סו”ס קיג במחל’ הפוסקים אם צריך הגעלה והכרעת השו”ע שצריך הגעלה, וכלי חרס יש להגעיל ג’ פעמים, אך אם נתערבו הכלים בכלים אחרים, דינו כדין דבר שיש לו מתירין שנתערב שאם יש בו טירחא בטל כמבואר בשו”ע יו”ד סי’ קג ובש”ך שם סק”ח ע”ש.