יין של שביעית לחו"ל

שאלה:

שלום וברכה. כתוב על בקבוק של יין ״קדוש בקדושת שביעית. בזמן הביעור היה בבית דין״. האם מותר להביא יין כזה לחו״ל? תודה

תשובה:

שלום רב

אסור להוציא פירות שביעית מהארץ לחו”ל, ובכלל זאת יין של אוצר בית דין. ואף לאחר הביעור.

מקורות:

רמב”ם שמיטה פ”ה הל’ יג  אמנם יש שהתירו בזה להוציא לאחר זמן הביעור [ולאחר שיופקרו כדין באותה שעה], משום שלדעת טעם האיסור הוא מחשש שלא יתבערו כדין, אולם, לדעת רבים מהראשונים טעם האיסור להוציא לחו”ל הוא מחשש שלא ינהגו בהם קדושת שביעית, כמבואר בר”ש ובראב”ד על תורת כהנים א, יט, ולדבריהם כתבו אחרונים שאף לאחר הביעור אסור, וכן עיקר להלכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להזהר כרגיל בקדושת שביעית. שלא לאבד אותו, לא לשפוך [הבדלה וכדומה] ולא לבשל [בתוך עוגה וכדומה], רק לשתות ולהודות לבורא העולם.