צוואת רבי יהודה החסיד סגירת דלת

שאלה:

אנחנו הולכים לקראת תמ״א 38 תוספת ממ״ד לבנין מגורי בירושלים, ב 2 חדרים התכנון לסגור את החלון ובתחילת אותו קיר לפתוח דלת , מחדר אחד לממ״ד
ומחדר שני לחדר רחצה שיהווה יחידת הורים
האם יש לחשוש מאיטום החלונות מצוואת רבי יהודה החסיד?
מצפה לתשובה בתודה ובברכות
רחל לוינגר

תשובה:

שלום רב

אכן על פי צוואת רבי יהודה החסיד יש להשאיר חור בקיר במקום שהיה פתח, אולם הוא לא צריך להיות יותר מנקב קטן כמו עובי של עפרון, כמו כן, ניתן להניח בתוכו חתיכת פלסטיק לבנה בצבע הקיר. ראה כאן על מקורות דין זה.

בהצלחה רבה ויישוב טוב.