חיישן חשמלי אוטומטי בשבת

שאלה:

בבניין שלנו יש חדר קטן בין המדרגות והדירה, ובחדר הזה האור נדלק על ידי חיישן חשמלי, והרבה פעמים קורה ששכחו לנטרל את זה לפני שבת.

האם מותר לעבור ולהדליק את האור? ומה הדין לעבור אחרי גוי (האם כל פעם שבנאדם עובר הוא מפעיל את החיישן מחדש, או שהגוי כבר הפעיל את החיישן לזמן מסויים ואם אתה עובר מיד אחריו ליכא למיחש)?

נ.ב. אין דרך אחרת להיכנס לדירה. ואין מקום אחר לאכול בו סעודת שבת.

תודה מראש על התשובה.

תשובה:

שלום וברכה

יש להקל בדיעבד באופן זה, אם אין לכם שימוש באותו אור שבחדר, ראה כאן בהרחבה.