ספר הזוהר בהוצאת ברג

שאלה:

יש ברשותי סט של הזוהר בהוצאת ברג, מה לעשות איתו?

תשובה:

שלום וברכה

אם אפשר להפריד בין הפירוש לזוהר עצמו, יש להפריד, את הכפירה לשרוף ואת הזוהר לגנוז, אם אי אפשר להפריד תגנוז הכל בשקית אטומה שלא ימצאו את זה אנשים אחרים.

מקורות:

עיין בשו”ת אגרות  משה יו”ד חלק ב’ סימן קל”ז וחלק א’ סימן קע”ב, ועיין בספר אמת ליעקב להגר”י קמנצקי זצ”ל ביו”ד סימן רפ”א הערה 199.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ספר הזוהר עם פירוש הסולם (הירוק) בהוצאת פיליפ ברג , איננו כלל דברי כפירה ואין שם שום תרגום של פיליפ ברג, אלא הוא בעצם צילום מקורי של פירוש הסולם מהמקובל הרב יהודה לייב אשלג זצ״ל המבאר את דברי הזוהר עצמו . נא להשים לב ואסור ח״ו לשרוול ה׳ יצילנו

  2. אני לא מכיר מבפנים, אבל אין ספק שיש לפחות לגנוז ולא להשתמש בספר כזה, לא תהיה הצלחה וסייעתא דשמיא משימוש בהדפסה כזו.
    כתבי ברג עצמו הם כפירה.