"הרי את מקודשת לי בקופסת מסטיק זו"

שאלה:

שלום
לפני כשבועיים הייתי עם גבר אחד והוא אמר לי "הרי את מקודשת לי בקופסת מסטיק זו" והביא לי את הקופסא ביד. אציין שלא היו עדים בכלל. יש לכך משמעות הלכתית?
מודה לכם מאוד !

תשובה:

שלום רב

אם לא היו שם עדים כלל, אין מה לחשוש לקידושין. אין קידושין ללא עדים. יתרה מזו, נפסק בשו"ע (אבה"ע סי' מב סעי' ג') שאם הבחור והבחורה לא ידעו שישנם עדים שרואים, גם אז אין חשש קידושין משום שכולם יודעים שצריכים עדים, ואם הם לא ידעו שיש עדים, כנראה שלא היתה להם כל כוונת קידושין. אבל צריכים לדעת שיש להזהר מתופעות כאלה, מלבד חוסר הצניעות שמעשים אלו מביאים, גם זה לפעמים עלול לסבך את המעורבים.