הנאה ממעשה שבת באמצע השבוע

שאלה:

שלום כבוד הרב.אימי לצערי מבית חילוני ולא ככ מקפידה על שמירת השבת..
לפעמים משתדלת שלא לא להיות בפלאפון אך לוקחת אותו איתה..ולפעמים לצערי מחללת שבת..
שאלתי היא האם מותר לי להנות ממלאכה שהיא עושה בעבורי באמצע שבוע…למשל מסיעה אותי ,מכינה לי אוכל וכ'ו..למרות שהיא לא שמעה הבדלה.
שאלה נוספת,אימי יודעת.שמפריע לי שהיא מחללת שבת ובשבת האחורונה היא השתדלה..
כמובן שהשבת היא לה' ולא אלי.
האם מותר לי לא להיות בשבת בבית?
הפחד שלי הוא שבגלל שאני לא אהיה אני אגרום לחילול שבת..
וזו שבת גרעין בשירות.הלאומי שאני צריכה להיות בה ואני נהנת בה.
האם.מותר לי ללכת אליה?בתודה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

מותר לך ליהנות ממנה באמצע השבוע ומותר לך לנסוע לשבת. שאלת שאלות אלו כבר כמה פעמים, אין סיבה לחשוש כל כך, התשובות לא משתנות בלי סיבה…

בהצלחה רבה ותעשי תמיד רק טוב!