לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קרן השתלמות – מסלול מניות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ב"ה במקום עבודתי פתחו לי קרן השתלמות.
והסוכן של חברת הביטוח המליץ במסלול חשיפה ל-30% מניות.

השאלה שלי האם אין כאן איסור רבית?
האם קיימים איסורים אחרים שאני לא מכיר בנושא?
מה עלי לבדוק מול הסוכן?

תשובה:

שלום וברכה,

הגאון הרב שפרן מעיד בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שיש להקל בהצטרפות לקרן השתלמות, גם שאינה במסלול הלכה. ולכן כל שלא הוקם קרן השתלמות במסלול הלכה שמצטרף למניות ומציע ריביות, לא ניתן לאסור, ואין לנו לאסור ולהפסיד את ממונם של ישראל.

כמובן שאם יוקם מסלול הלכה שמציע ריבית מן הראוי שיצטרפו אליו.

בערב פסח במכירת חמץ עליך לבדוק שכתוב בשטר המכירה שהינך מוכר את כל החמץ שנכלל במניות שלך. [ברוב הטופסי מכירת חמץ מופיע נוסח זה].

מקורות:

ראה באורך מאמר נפלא של הגאון רבי מנדל שפרן שליט"א – קובץ הישר והטוב חלק יד.