החלפת שם לאחר תהליך גיור

שאלה:

שלום,
שמי מרי, התחלתי תהליך גיור לפני כחודשיים ורציתי לשאול שתי שאלות.
1) האם השם ליאל הוא שם טוב ומקובל לגיורת?
2) האם עצם העובדה ששמו של סבא שלי מצד האבא היה יעקב קוגן (כהן) יכול לעזור לי בתהליך הגיור?

תשובה:

שבוע טוב.

1. כל שם שתבחרי הוא מקובל לגיור. אבל עדיף שם בעל משמעות.

2. זה לא משפיע כלל על עצם הגיור. אבל את לא צריכה שמשהו אחר ישפיע. את יכולה לעשות את זה בעצמך, כלל שתפגיני רצינות ברורה יותר ואמיתית, לשמור מצוות, זה יקל על הדיינים לעשות לך את הגיור.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המהירה. אז למשל ליאן גם מקובל? פשוט שמעתי תשובות סותרות וחשוב לי לדעת הכל כי אני ממש מחוייבת לתהליך. זה כמו אוכל לנשמה מבחינתי

  2. לא זה סתם מילה חסר משמעות. למה לא שמות יהודיים בעלי משמעות של גבורה יהודית, כמו נעמי רות יהודית יעל ועוד אחרים בסגנון זה?