שימוש במקרר בשבת

שאלה:

שלום, רציתי לשאול אם ישנה בעיה בפתיחת דלת מקרר בשבת (אם זה לא מפעיל את הנורה) ראיתי באיזה מקום שהמקררים של היום דיגיטליים או משהו בסגנון, וכל פתיחה מפעילה את המחשב, האם זה באמת בעייתי? ואם כן מה אפשר לעשות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הנורה היא הבעיה הקטנה…

אם מדובר במקרר מודרני מה10 שנים האחרונות, כל פתיחה וסגירה מפעילה חיישנים ואין לעשות זאת גם לא בשינוי, כיון שמדובר בפסיק רישא דניחא ליה וגם בשינוי עדיין זה אסור מדרבנן. יש היום התקני שבת שמורכבים על המקרר ובעצם מבטלים את פעולת החיישנים בשבת, תפנה למשמרת השבת או למכון הטכנולוגי להלכה, תוכל למצוא אותם באתר שלהם, ותתייעץ איתם לגבי המקרר הספציפי שיש לכם בבית.

לחילופין ניתן לחבר את המקרר לשעון שבת שבשקע, ולכוין את הזיזים כך שבשעות שרוצים לפתוח אותו הוא יפעל לסירוגין רבע שעה כן ורבע שעה לא ובזמן הארוחות לא יפעל, ובזמן שאינו פועל ניתן כמובן לפתוח ולסגור ללא חשש.

בהצלחה רבה.