ריבית בכרטיס אשראי

שאלה:

האם מותר לשלם בתשלומים בכרטיס אשראי מכיון שזה כרוך בריבית, ואם אסור מה עלי לעשות עם כמה חשבונות שפתוחים כלומר התשלומים לא נגבו עד הסוף?
רק היום שמתי לב שזה כרוך בריבית

תשובה:

שלום וברכה,

תשלוים בכרטיס אשראי שגובים חברת האשראי ריבית, חל בזה איסור ריבית. ועל כן יש לברר האם יש לחברת האשראי היתר עיסקה, כדי שיהיה מותר לשלם בקרידיט.

אם אין היתר עיסקה, וכבר שילמת, הינך צריך לפנות למקום ששילמת ולשלם בתשלום אחד, ושיבטל את התשלום הקודם.

בהצלחה.