השלמת פרשת זכור בפרשיות בשלח וכי תצא

שאלה:

אני אשה ולא אהיה בארץ בשבת שלפני פורים ולכן לא אוכל לשמוע פרשת זכור, כיון שאהיה במקום בלי בית כנסת.
האם אוכל וצריך להשלים את זה בזמן אחר ? אולי השבוע בפרשת בשלח ?

תשובה:

שלום וברכה

הפוסקים דיברו יותר לענין השלמת הקריאה בפרשת כי תצא, אבל זו אכן בעיה כיון שכבר תעבור יותר משנה מהקריאה הקודמת,  ראי כאן בהרחבה מענין זה. לגבי קריאת פרשת בשלח נחלקו הדעות: במגן אברהם ופרי מגדים בסי' תרפה כתב שאף בקריאה זו ניתן לקיים את המצוה, אולם בשו"ת מהרי"ל דיסקין קו"א סי' ה כתב, שכיון שעיקר מטרת הקריאה לזכור שנצטוינו להכרית זרעו של עמלק, זה לא נזכר בפרשה זו, וראה משנה ברורה שם ס"ק טז.

ומכל מקום יש לבקש מהבעל קורא שיכוין בקריאתו לפטור מי שרוצה בקריאת פרשת זכור. כמו כן יש לכוין כך גם בפרשת כי תצא, כדי ששוב לא יעבור יותר משנה עד הקריאה של שנה הבאה שנת תשע"ט… כמו כן, בשבת פרשת זכור יש לקרוא לבד פרשת זכור מתוך חומש, כמובא בקישור הנ"ל.

על המחלוקת לגבי חיוב קריאת פרשת זכור לנשים, ראי כאן.