לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שינה לפני תפילת מנחה / ברכות התורה למי שקם באמצע הלילה

שאלה:

שלום הרב,

1. רציתי לשאול האם מותר לישון שינה של כ30 דק' עם שעון מעורר במיטה לפני שהתפלל תפילת מנחה? (אני מתכוון שהביכנ"ס יתחיל כרבע שעה לאחר שהוא אמור להתעורר).

2. מי שישן שינה של כחצי שעה לאחר צאה"כ ע"מ שיהיה עירני בהמשך הערב והלילה אך מתכוון עוד לחזור ולישון שינת לילה מאוחר יותר (למשל מ2:00 לפנות בוקר), צריך לברך על שינה זאת 'ק"ש שלפני המיטה' וכן לומר לאחריה ברכות התורה והשחר?

בתודה,

תשובה:

שלום וברכה

  1. אסור ללכת לישון סמוך כל כך לזמן מנחה, שהרי אדם עלול להגרר בשנתו ולהפסיד את התפילה, ואין לסמוך גם על שעון מעורר בענין זה, גם למי שסומך לענין אכילה ששעון מעורר הוא שומר טוב, שכן כאן הנושא הוא לא רק תזכורת, אלא לפעמים מכבים את השעון וממשיכים לישון… ראה ערוך השולחן סי' רלב סעי' יז, ואור לציון ח"ב פרק טו.
  2. את הקריאת שמע על המיטה תאמר בשינה העיקרית, לגבי ברכות התורה ראה כאן.