ספק בשר שנתעלם מן העין – הכלים

שאלה:

שלום כבוד הרב

לפני כמה שבועות הלכנו לחופש ושכרנו מתחם אצל גויים ובו בתים קטנים לגור בהם, וחדר אוכל מרווח עם מטבח שהכשרנו.

המטבח נשאר פתוח כל הלילות.

הגוי הבעל הבית גר שם באחד הבתים הקטנים, הוא כמובן יודע שהכשרנו את המטבח ואנחנו מכינים את האוכל שלנו וכו' וכו' ואין לו שום אינטרס לעבור שם בלילה וכו'

האם יש בעיה משום בשר שנתעלם מן העין?

אני יודע שעל בשר ארוז אין בעיה, אני רק שואל כי אני מסתפק אולי היה שם בשר מבושל שנשאר בלילה, או אולי היה במטבח בשר חי פתוח.
ושאלתי עכשיו היא על הכלים האם צריך להכשיר אותם ומה דין האוכל שנתבשל בהם?

כנ"ל הסיפור קרה לפני כמה שבועות והכלים אינם בני יומם, (אבל אני יודע שאם מבשלים חריף אז הדין אחרת).

תודה על התשובה.

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להכשיר את הכלים, אתה לא יודע שהיה בשר כזה, ובספק באינו בןו יומו מקילים, ויש עוד צירופים אחרים, לא תמיד ניחא לו בחליפין ועוד ועוד, אבל להבא תקפידו שכל האוכל יהיה מסומן וארוז כהלכה.

בהצלחה