הטמנה בדבר שאינו מוסיף הבל בערב שבת

שאלה:

צלחת שחוממה במיקרוגל לרמת רתיחה כמה דקות לפני כניסת שבת: האם כדי לשמר את רמת החום מותר לכסות אותה בניילון מיוחד לשמירת חום או בצלחת אחרת?
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בדין זה?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שאתה רוצה לעשות הטמנה, אבל לא על האש או במקור חום אחר, בזה אין בעיה כיון שאתה מטמין לפני שבת, והטמנה לפני שבת בדבר שאינו מוסיף הבל – מותרת. ראה שו"ע סי' רנז. [כיסוי המאכל שלא יהיה גלוי אינו נחשב הטמנה, אבל גם אם זה יעשה באופן של הטמנה במגבת וכדומה או בשני כיסויים, לפני שבת מותר, אבל לא על גבי מקור חום].

בהצלחה