לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גיור לנער שעומד לפני בר מצווה

שאלה:

שלום. הבן שלי עתיד להיות בן 13 עוד כמה חודשים ואני רוצה שיעלה לתורה ויחווה בר מצווה כמו כל יהודי וכמו כל החברים שלו.ראוי לציין שנולד לתוך מציאות יהודית כולל חגים וברית מילה במועדו. אשתי למדה גיור כשנתיים אך לא הוזמנה את המבחן כי לצערי אני הכשלתי אותה מפני שלא הלכתי איתה לשיעורי גיור…ולכן לא סיימה. מה אני עושה? האם יש דרך שילמד תפילין ועלייה לתורה…האם הוא לא שבוי?..הוא לא מכיר משהו אחר…

תשובה:

שלום רב,

אין עצה לדלג על מערך הגיור. הזדרז ותפנה לביה"ד לגיור שאתה רוצה לגייר את פנך בטרם יהיה בן 13, (הגיור בטרם נעשה בן 13 הוא קל יותר). אבל אתה צריך לדעת שזה מחייב אותך, אתם חייבים לקבל על עצמכם אורח חיים דתי. ובעז"ה אני מקווה מאד שהוא עוד יספיק להתגייר כהלכה לפני היותו בר מצווה.

הרבה הצלחה

מקורות:

אמנם בן נח יתכן ששנות הגדלות והקטנות שלו לא בהכרח נקבעים בגיל 13, אבל הקביעה לעניין גיור נקבע לפי המדד היהודי – גיל 13, כך רואים מדברי הגמרא בכתובות הגדילו יכולים למחות, וכתב רש"י בין י"ג ויום אחד. וראה עוד בספר חמדת ישראל (בעל הכלי חמדה, ח"א עמוד קג).