כתיבת שמות מלאכים כקישוט לחדר שינה

שאלה:

אם אני הולך לסופר סת"ם,שיכתוב לי על קלף שמות של מלאכים,עם עיטורים וכו' (בתור קישוט לחדר,לא בתור קמע)-זה אסור?

תשובה:

שלום וברכה

אין לעשות זאת מכמה סיבות: ראשית אלו הם שמות קדושים שאסור להתפשט כנגדם וכו'. שנית, עצם העיסוק במלאכים ופנייה אליהם זר מאוד ביהדות, ידוע כמה דנו הפוסקים אם מותר לומר את תפילת מכניסי רחמים אף שכל הבקשה שם היא רק שהמלאכים יביאו את תפילותנו לפני כסא הכבוד, שימוש ופנייה למלאכים עצמם היא קרובה לעבודה זרה. ענין נוסף, זה בזיון לשמות הקודש לעשות אותם קישוט לחדר. קישוט תעשה מציורים של דובונים…

יום נעים.