ספר הפטרות או תנ"ך שלם

שאלה:

שלום לרבנים האם עדיף לקרוא מתנך שלם במקום ספר הפטרות של הספרדים? תודה רבה אשמח למקור

תשובה:

שלום רב

מותר בהחלט לקרוא בכזה ספר, אולם, עדיף לקרוא מתוך תנ”ך שלם.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ רפד ס”ק א בשם הלבוש שצידד לומר שכלל לא יוצאים ידי חובה בספר מודפס, ובט”ז ומגן אברהם שם שיישבו את מנהג העולם שאינם מקפידים על כך, אלא שהעירו שעדיף תנ”ך שלם, ומקור הדברים בענין זה בגיטין ס ע”א. וע”ע ירושלים במועדה להרב אביגדור נבנצל עמ’ קפט.