הדלקת אור על ידי גוי בשבת

שאלה:

אם החשמל בבית כבה – האם מותר לקורא לגוי כדי שידליק את האור בשבת? כיצד נעשה זאת?

תשובה:

שלום וברכה

חלילה. יש בכך שני איסורים: איסור אמירה לגוי, ואיסור הנאה ממעשה שבת של גוי, ולפיו גם אם הגוי ידליק מעצמו עבור היהודי, אסור ליהודי ליהנות מזה. יש בענין זה הרבה מאוד פרטים תוכלי לראות במאגר השו"ת שלנו ערך אמירה לעכו"ם. יש לדאוג לשעון שבת שידליק ויכבה מעצמו את האור בשבת, או להמנע מכיבוי האור כל השבת [מתאים יותר לחדר מגורים וכדומה, בחדר שינה אם אין שעון שבת אין להשאיר אור. כמו כן יש מנורה הנקראת שבת לעמפ, שניתן לסובב בה כעין דלת שמכסה על הנורה הדולקת.

בהצלחה