שעטנז בתיק גב?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קניתי תיק גב ב70 ש"ח (תרמיל כזה עם שתי כתפיות לגב) כזה שנראה דמוי עור כזה מבפנים יש בד ויש תפירה בשולי התיק וכו' (אין קישוטי תפירה רק חוט תפירה שמשמש לתפירת התיק)
התקשרתי למעבדת שעטנז לשאול אם זה בסדר לא לבדוק והוא אמר שהוא חושב שכן. הוא לא אמר בוודאות שאין חשש, אך אמר שהוא חושב שזה בסדר.
אז נראה לך שזה בסדר? השאלה מתחלקת גם לגביי הנחת התרמיל באופן המקובל על הגב, וגם שאלה שנייה מה לגביי אם רוצה להניח על הברכיים נגיד בעת נסיעה באוטובוס תרמיל כזה וכו'?
בשיחה במעבדה לא פירטתי על לגביי לשים על הברכיים וכו', תיארתי את התרמיל ואת המחיר וכו' ושאלתי אם לדעתו צריך בדיקה.

תשובה:

אין סבירות לשעטנז בתיק כזה. הצמר הוא חוט חלש מאוד, בתיקים כאלו משתמשים בבדים סינטטים מאוד חזקים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש גם בד פנימי לתיק אך זה לא נראה כמו בד של סוודרים ממש לא הבד הפנימי על פניו, אני לא יודעת בוודאות, אך זה לא נראה לי כמו בד צמרירי הבד הפנימי של התיק